Pomoc dla użytkownika

Jak pobrać aplikację Beauty Last Minute?

Aplikację Beauty Last Minute możesz pobrać z Google Play (dla telefonów z systemem Android) lub App Store (dla telefonów z systemem iOS).

Jak założyć konto w aplikacji?

Po zainstalowaniu wybierz pole Rejestracja. Możesz założyć konto jako Klient lub Salon. Jako Klient możesz, za pomocą aplikacji, obserwować salony i wyszukiwać interesujące Cię usługi z terminami last minute. Podaj swój adres e-mail oraz hasło. Do zarejestrowania niezbędne jest wyrażenie zgód na przetwarzanie Twoich danych osobowych oraz zapoznanie się z regulaminem aplikacji. Kliknij przycisk Zarejestruj się. Twoje konto w aplikacji Beauty Last Minute jest już aktywne. Możesz korzystać z aplikacji. Zaloguj się do aplikacji korzystając z adresu e-mail oraz hasła podanego w procesie rejestracji. Uzupełnij swoje dane osobowe. Będą one przekazywane salonom w procesie rezerwacji wizyt. Podaj swoje imię i nazwisko oraz numer telefonu.

Czy można korzystać z aplikacji bez rejestracji?

Aby korzystać z aplikacji musisz się zarejestrować. Pozwala to na umawianie wizyt poprzez aplikację.

Jak wyszukać usługi w aplikacji?

Aby odnaleźć interesujące Cię salony lub usługi wejdź w zakładkę Wyszukaj. Wybierz Profesję spośród dostępnych opcji. Wybierz interesującą Cię kategorię usług. Zobaczysz listę salonów w Twojej okolicy, które oferują usługi z wybranych kategorii. Salony możesz również wyszukać po kliknięciu w Mapę. Wybierz gabinet poprzez kliknięcie na mapie. Będą na niej widoczne tylko salony z wybranymi usługami.

Czy muszę zaznaczyć zgodę na użycie lokalizacji w aplikacji?

Dzięki zaznaczeniu zgody, możemy pokazać Ci usługi dostępne w twojej okolicy. Jeśli tego nie zrobisz, musisz posługiwać się mapą, aby znaleźć dogodną dla Ciebie lokalizację.

Jak zarezerwować usługę?

Wybierz salon. Wybierz pracownika. Wybierz usługę (przy każdej usłudze widzisz czas trwania oraz cenę). Salony mogą oferować specjalny rabat dla terminów last minute. Zobaczysz rabat przy określonych terminach. Wybierz dzień i godzinę. Po kliknięciu zobaczysz kartę rezerwacji wizyty.

Sprawdź szczegóły rezerwacji. Kliknięcie Wyślij spowoduje zarezerwowanie wizyty w wybranym salonie. Oczekuj na potwierdzenie wizyty przez salon. Po potwierdzeniu wizyty przez salon, otrzymasz powiadomienie w aplikacji.

Jak mogę odwołać wizytę w aplikacji?

W każdym momencie możesz odwołać rezerwację poprzez kliknięcie Odwołaj w karcie rezerwacji.

Co oznacza serduszko na stronie salonu?

Zaznaczenie serduszka spowoduje dodanie salonu do listy salonów obserwowanych, dzięki temu, zawsze będziesz wiedzieć, kiedy salon wprowadza wolny termin. Dostaniesz o nim powiadomienie. Wszystkie obserwowane salony masz zebrane w zakładce Obserwowani.

Co znajduje się w zakładce Obserwowani?

Znajdziesz tam listę salonów, które wybrałeś za pomocą serduszka do swojej listy. Dla tych salonów będziesz otrzymywać powiadomienia o wolnych terminach.

Jak dostawać powiadomienia o wolnych terminach?

Jeśli chcesz dostawać powiadomienia o wolnych terminach w Twoich ulubionych salonach, wystarczy, że dodasz je do listy salonów obserwowanych poprzez kliknięcie serduszka przy salonie. Otrzymasz wtedy powiadomienie, jeśli salon wprowadzi wolny termin w aplikacji.

Co znajdę w zakładce rezerwacje?

W zakładce rezerwacje znajdziesz wszystkie swoje rezerwacje – przyszłe oraz historyczne.

Czy otrzymam przypomnienie o wizycie?

Tak. Otrzymasz przypomnienie sms na 24h przed wizytą.

Czy mogę wystawiać oceny salonom?

Klikając w napis Oceń na historycznych rezerwacjach możesz wystawić ocenę salonowi.

Czy w aplikacji są informacje o salonach i dane do kontaktu?

W aplikacji możesz znaleźć informacje o salonach. Kliknięcie (i) powoduje przeniesienie na stronę salonu. Znajdziesz tam informacje o salonie, pracownikach oraz najbliższych wolnych terminach. Znajdziesz również dane salonu, jego numer telefonu, stronę internetową i konto na Facebook.

Kliknięcie w serce powoduje dodanie salonu do Obserwowanych. Będziesz otrzymywać powiadomienia o wolnych terminach w obserwowanych salonach.

Jak usunąć konto w aplikacji?

Usunięcie konta w aplikacji możliwe jest poprzez wycofanie zgody na przetwarzanie danych osobowych w zakładce Profil.

Co znajdę w zakładce Profil?

W zakładce Profil znajdziesz wszystkie swoje dane, które możesz w każdej chwili edytować. W tym miejscu możesz się również wylogować z aplikacji.